Skip to main content

Miten näyttää tai piilottaa Facebook-postit tietyille ihmisille

Miten näyttää tai piilottaa Facebook-postit tietyille ihmisille

Geoffrey Carr

Facebook on erinomainen tapa pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen ja kertoa heille, mitä elämässäsi tapahtuu. Mitä kuitenkin, jos haluat lähettää jotain, jota et halua tietyn henkilön näkevän?

On helppo piilottaa tiettyjä ihmisiä lähettämään viestiä ja näyttää viestin vain tietyille ihmisille. Jos haluat piilottaa viestin tietyltä henkilöltä, kirjaudu Facebook-tiliisi selaimessa ja kirjoita viesti Tila-ruutuun. Napsauta Lähetä-painiketta vasemmalla puolella olevaa Friend-painiketta ja valitse sitten Lisää vaihtoehtoja.

HUOMAUTUS: Postin painikkeen vasemmalla puolella olevan painikkeen nimi vaihtuu valintasi mukaan, kenen pitäisi nähdä viestin.

Pudotusvalikosta laajennetaan lisävarusteiden lisäämiseksi. Napsauta "Mukautettu".

"Mukautettu tietosuoja" -valintaikkuna avautuu. Valitse Älä jakaa tämän kanssa -osiossa -kohdan "Nämä henkilöt tai luettelot" -ruutuun ja kirjoita sen henkilön nimi, jolle et halua jakaa viestiä. Nimitystietojen luettelo näkyy kirjoittaessasi. Napsauta halutun henkilön nimeä.

Henkilön nimi näkyy kohdassa "Nämä henkilöt tai luettelot".

Voit myös jakaa viestin vain tiettyjen ihmisten kanssa. Oletusarvon mukaan kaikki Ystävät lisätään "Jaa tämä kanssasi -osiossa" -kohdan "Nämä ihmiset tai luettelot" -ruutuun. Jos haluat jakaa nykyisen viestin vain tiettyyn henkilöön, poista se napsauttamalla "Ystävät" -ruudussa olevaa "X" -kenttää.

Lisää haluttu henkilö "Jaa tämä" -osiossa "Nämä ihmiset tai luettelot" -ruutuun samalla tavalla kuin edellä "Älä jakaa tätä" -osion kanssa.

HUOMAUTUS: Jos valitset tietyn henkilön, jolle haluat jakaa viestin, sinun ei tarvitse määrittää kenenkään kohdassa Älä jakaa tämän kanssa -osion kanssa. Sinun viesti on jaettu vain valitsemasi henkilön kanssa Jaa tämä ja -osiossa.

Palaa viestiisi valitsemalla Tallenna muutokset.

Voit tarkistaa henkilön, joka näkee viestisi, siirtämällä hiiren haluamallasi tavalla. Nykyiset asetukset, jotka näkevät tämän viestin, näkyvät ponnahdusikkunassa painikkeen yläpuolella.

HUOMAUTUS: Tämä on sama painike kuin "Ystävät" -painike, josta puhuimme tämän artikkelin alussa. Nimi on nyt muuttunut vastaamaan kasvot, joista valitsemme muokatut asetukset, jotka näkevät viestin.

Voit jakaa viestisi valitsemiesi ihmisten kanssa napsauttamalla "Lähetä".

Voit myös muuttaa tämän asetuksen kaikkia tulevia viestejä varten. Haluat ehkä tehdä tämän, jos sinulla on henkilö, jota et halua "unfriend", mutta et halua heidän näkevän mitään viestisi. Napsauta alas-nuolta Facebook-sivun yläosan sinisen palkin oikealla puolella. Valitse avattavasta valikosta Asetukset.

Jos olit keskellä kirjoittamasi viesti, jota et ollut vielä kirjoittanut, seuraava viesti tulee näkyviin. Napsauta "Jätä tämä sivu" siirtyäksesi "Asetukset" -sivulle. Älä huoli, postisi pysyy siellä, kun palaat tälle sivulle.

Napsauta Asetukset-sivua vasemmalla olevasta vaihtoehdosta "Tietosuoja".

"Privacy Settings and Tools" -näyttö tulee näkyviin. Klikkaa "Kuka voi nähdä tavaraani?" -Kohdan "Muokkaa" oikealla puolella "Kuka näkee tulevia viestejä?"

Lohko laajenee näyttämään lisää vaihtoehtoja. Huomaa, että postista suoraan tehdyt mukautetut valinnat näkyvät, kun siirrät hiiren "Mukautettu" -painikkeen yli. Napsauta "Mukautettu" -painiketta, kun haluat käyttää vaihtoehtoja.

"Mukautettu tietosuoja" -valintaikkuna tulee näkyviin, kuten napsauttamalla "Ystävät" -painiketta, kuten aiemmin tässä artikkelissa keskusteltiin. Tee haluamasi muutokset ja napsauta Tallenna muutokset. Nämä asetukset tulevat kaikkiin tuleviin viesteihin.

Kun palautat "Tietosuoja-asetukset ja -työkalut" -näyttöön, näyttöön tulee Muistutus-ruutu, joka kertoo, että juuri muuttunut asetus on sama, jota voit muuttaa oikealla tavalla, johon lähetät, ja olet päivittänyt sen postitse hyvin.

Voit myös luoda luetteloita, joiden avulla voit jakaa Facebook-viestejä tiettyjen kaveriesi kanssa.

Link
Plus
Send
Send
Pin